Back to All Events

Fuse at Barockfestival

  • Barock Festival Sittard (map)

Grenzeloze topformatie in eigen muzikale wereld

Vergeet maar even wat je denkt te weten over klassieke muziek, violen of ongemakkelijke concertgewoontes. FUSE neemt je in no-time mee in hun muzikale wereld waarvan je achteraf pas weet dat je er behoefte aan had. Het vonkt, het prikkelt en het schuurt bij dit eigenwijze zestal met hun herkenbare geluid.

Over FUSE

FUSE speelt zich al jaren in de kijker als de huisband van het tv-programma Podium Witteman. Maar minder bekend is de route die de groep sinds 2012 heeft afgelegd: honderden optredens, van rokerige clubs en serene kerken, tot festivalweides en concertgebouwen. De uren op het podium, onder de televisielampen en experimenterend in het repetitiehok – het zit allemaal ingesleten in het DNA van Fuse. Het maakt ze aanstekelijk op elkaar ingespeeld en overtuigend enthousiast over de muziek die ze je voorschotelen. In de wereld van Fuse vind je sporen van jazz, barok- en volksmuziek, swing, minimal music en improvisaties. Dat maakt van ieder concert een nieuwe ontdekking.
FUSE: Julia Philippens (violin), Emma van der Schalie (violin), Mascha van Nieuwkerk (cello), Adriaan Breunis (viola), Tobias Nijboer (doublebass), Daniel van Dalen (percussion)

Programma

FUSE staat voor improvisatie en vernieuwing. Geen enkel concert is hetzelfde. Daarom vooraf geen programma: laat je verrassen.

Meer FUSE:

Earlier Event: June 21
Fuse at Wonderfeel festival
Later Event: June 26
Stegreif opens Fusion Festival